Macaron

... το καλύτερο της Αθήνας!
με λίγη ζάχαρη, με 75% ΕΛΛΗΝΙΚΟ αμύγδαλο, 25% μαρέγκα
Συνταγή από το 1900!

» Macaron

Η λέξη macaron (μακαρόν), όπως ίσως πότε δεν είχατε φανταστεί, προέρχεται από την ιταλική λέξη “maccarone”, το γνωστό μας μακαρόνι.

Η ιστορία του macaron (μακαρόν), μας γυρνάει πίσω στο 1533, όταν η Αικατερίνη των Μεδίκων, φτάνοντας στο Παρίσι ως νύφη του Ερίκου του 2ου, Δούκα της Ορλεάνης, μπολιάζει με τη φίνα κουζίνα της Φλωρεντίας, τη βασιλική κουζίνα της Γαλλίας.
Λέγεται, ότι για πρώτη φορά παρασκευάστηκαν για να τιμήσουν τους γάμους της Αικατερίνης των Μεδίκων με τον Ερίκο.

Στο Larousse Gastronomique, αναφέρεται ότι τα macaron (μακαρόν), γεννήθηκαν το 1791, σε ένα μοναστήρι κοντά στο Cormery, της Tours.
Λέγεται ότι ήταν τα αγαπημένα γλυκά της Μαρίας Αντουανέττας.

Τα macaron (μακαρόν) όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, δημιουργήθηκαν στην αρχή του 20ου αιώνα από τον Pierre Desfontaines, του Παριζιάνικου ζαχαροπλαστείου Ladurèe.

Τα macaron (μακαρόν), είναι στην ουσία δυο μπισκοτάκια, φτιαγμένα από μαρέγκα και αμύγδαλο, με λίγη ζάχαρη ενωμένα με μαρμελάδα, βουτυρόκρεμα ή κρέμα γκανάς.

Στο Ζαχαροπλαστείο Lonis θα τα βρείτε σε μια ατελείωτη ποικιλία με φυσικές γεύσεις από φρέσκα φρούτα και είδη γέμισης.

Επισκεφθείτε μας και δοκιμάστε τις 21 γεύσεις:

Οι παραπάνω γεύσεις διατίθενται και σε τούρτες macaron (μακαρόν).